Mirriel - Forum Literackie

Porzućcie wszelką nadzieję, wy, którzy tu wchodzicie...
Obecny czas: 03 Wrz 2010, 09:42

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 526 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 36  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Czego słuchacie?
 Opis:
PostWysłany: 03 Sty 2009, 23:24 
Awatar użytkownika

Dołączenie: 20 Wrz 2007, 19:12
Miejscowość: Szczecin
Hmm, do zeszłego roku nie miałam w sumie żadnych specjalnych ulubionych stylów czy coś. Obecnie kocham się w rockowych balladach. Scorpionsi, niektóre piosenki U2 i ostatnio namiętnie Dire Straits, a w szczególności "Brothers in arms". Z polskich piosenek uwielbiam Jacka Kaczmarskiego, lubię SDM i turystyczne piosenki, zwłaszcza że częcto je w domu słychać, bo rodzice lubią. Gdzieś w przeszłości przewijał się Piotr Rubik. Lubię muzykę z ulubionych flmów, głównie z Władcy pierścieni. Grające w tle radio zwykle mi nie przeszkadza razem ze swoimi popowymi piosenkami, ale techno i rap są dla mnie ciężko strawliwe.

http://www.twilight.fora.pl
Forum dla miłośników twórczości Tolkiena http://www.dolinarivendell.fora.pl/

Profil E-mail  

Opis:
PostWysłany: 04 Sty 2009, 12:17 
Awatar użytkownika

Dołączenie: 19 Kwi 2008, 18:37
Miejscowość: Arkadia
A ja słucham polskich pieśni patriotycznych. Koledzy nie mogą uwierzyć, że moja ulubioną pieśnią jest "Pierwsza Brygada". Zresztą nauczycielka muzyki też nie...
Poza tym lubię Sławę Przybylską i Budkę Suflera.
Z rockiem, popem, hip-hopem, techno itp. nie miałam przyjemności.

One mu zaś spojrzenia rzucają życzliwe.
(Baudelaire Charles „Oddźwięki”)

Teodora Vatis Filia Bellum

Profil E-mail  

Opis:
PostWysłany: 04 Sty 2009, 12:19 
Awatar użytkownika

Dołączenie: 17 Wrz 2008, 14:26
Miejscowość: Lublin
Ja to jestem kompletne pomieszanie z poplątanym i jeszcze wstrząśnięte... ;)
A tak poważnie. Lubię, kiedy piosenka kojarzy mi się z jakimś obrazem. Dlatego muzyka filmowa: Upiór w Operze (wersja angielska of kors!), Sweeney Todd, Gladiator, Czekolada, Piraci z Karaibów, Mamma Mia...
Uwielbiam pianino, fortepian, skrzypce. Delikatne, spokojne i smutne utwory które wywierają na mnie jakieś emocje i przekazują obrazy.
Nie mam ulubionego zespołu. Słucham po jednej piosence od każdego wykonawcy i moja lista w Winapie wygląda zabawnie. The Rasmus i moje nieśmiertelne "Ten Black Roses" "Lost and Lonely" "Live forever" , Anna Jantar i "Tylko mnie poproś do tańca", Natasha Bedingfield "Soulmate", Edith Piaff "No me quite pass", Garou "Tu Es Comme ça" i wiele innych.
Poza tym wszlekiego rodzaju walce angielskie i muzyka taneczna, przede wszystkim samby i rumby, m.in: "Sacando fuego" "Hotel California" "Yo quiero bailar" "Oye el boom" "Noche messicana" "Sin un beso".

Edit: Zapomniałam o Joshu Grobanie. Taka nastrojowa, piękna muzyka...
Edit2: Przechodzę zakochanie w zespole Guns'n'Roses. I Merlinie broń od techno<wzdryga się>

Ostatnio edytowany przez Amelia Riddlle 23 Lut 2010, 15:57, edytowano w sumie 2 razy

Opis:
PostWysłany: 04 Sty 2009, 17:31 
Awatar użytkownika

Dołączenie: 10 Lis 2007, 14:58
Miejscowość: Wieża Zachodnia
Ogólnie to jestem zagorzałą fanką The Beatles. To właściwie jedyny zespół, do którego twórczości podchodzę całościowo. No, może jeszcze Maanam i Myslovitz by można do tej szufladki wrzucić.

Słucham raczej pojedynczych piosenek różnych twórców, byleby nie miały nic wspólnego z disco polo, techno i ekstremalnym popem. Ostatnio to na przykład "I believe in a thing called love" The Darkness. Nie żeby sama piosenka miała coś do ciemności. O, i jeszcze kilka utworów ABBY. Niedługo mi się znudzą i poszukam sobie innych "bożków". Zawsze tak robię.

Opis:
PostWysłany: 04 Sty 2009, 21:05 
Awatar użytkownika

Dołączenie: 01 Lip 2008, 13:40
Miejscowość: z drugiej strony lustra
Cóż... Linkin Park, Disturbed, Nrivana i Iron Maiden to chyba moje ulubione zespoły.
Zresztą, zależy od nastroju; bywa, że mam fazy na np. Coldplay, Vader, My Chemical Romance... to chyba starczy, żeby stwierdzić, że jestem pokręcona i moje gusta są lekko niesprecyzowane.

E tam. Przecież kobieta zmienną jest.

Ach. Nie trawię techno. :shock:

SEVERUS SNAPE!

Profil E-mail  

Opis:
PostWysłany: 10 Sty 2009, 11:01 
Awatar użytkownika

Dołączenie: 24 Maj 2008, 12:33
Miejscowość: Kielce
Co ja lubię? Ugh... Przez długi czas zafascynowana była drum'n bassem, teraz ciut mi to zostało, ale zdecydowanie wolę rock/alternatywa/punk/heavy metal, z zespołów to coś w stylu, np.: queen, guns 'n' roses, ac/dc, analogs, włochaty, myslovitz, tool, the clash i inne takie rzeczy...

Profil E-mail  

Opis:
PostWysłany: 10 Sty 2009, 17:43 
Awatar użytkownika

Dołączenie: 28 Lis 2008, 23:03
Ja to jestem trochę takie muzyczne poplątanie z pomieszaniem. Trudno jest mi określić jaki rodzaj muzyki jest mi najbliższy, ale myślę, ze ogółem rock i alternatywa... Przeważnie polska, rzadko przyciągają mnie zagraniczne zespoły, chociaż uwielbiam Metallicę, SOAD, lubię też posłuchać sobie Beatlesów, Rollingstone'sów...
Szczególnie bliska jest mi również poezja śpiewana, ponieważ poezja jest dla mnie ucieczką od rzeczywistości, a kiedy dodatkowo dostaję jeszcze cudowną melodię? Najbardziej z tego gatunku to chyba kocham Stare Dobre Małżeństwo.
No i muzyka filmowa, szczególnie mój absolutny geniusz - Clint Mansell.
Oprócz tego zdarza mi się słuchać prawie wszystkiego, lubię pośpiewać sobie z koleżanką Zielone Żabki, Moskwę, PP... No i oczywiście Dżem, bo Rysiek to muzyk i człowiek warty szczególnego szacunku.
Ogólnie jestem absolutną fanką muzyki każdej oprócz techno i disco polo. :)

poklepywani strugami deszczu porzuceni bezdomni
na obczyźnie przysiąg z dnia na dzień /Sonnenberg/

Profil E-mail  

Opis:
PostWysłany: 26 Sty 2009, 13:06 
1.Rock , głównie polski , rock-opera
2.Metal , głównie ballady
3.PoP ale głownie lata 80' - 90'
4.I to co lubie najbardziej , poezja śpiewana , tyle że ją oprócz słuchania również wykonuję , gram na Alvaro 25 gitara klasyczna :)
5.Muzyka poważna

Opis:
PostWysłany: 10 Lut 2009, 20:04 
Awatar użytkownika

Dołączenie: 03 Lut 2009, 17:13
Miejscowość: Z-cie
Ja osobiście słucham głównie różnego rodzaju metalu i trochę rocka. Najchętniej przesłuchuję płytki Opeth, Trivium, Therion i Red Hot Chili Peppers. Co prawda czasami wpadnie mi w ucho coś innego, jednak to jest to, co lubię najbardziej... jak tygryski :D ;p

Profil E-mail  

Opis:
PostWysłany: 13 Lut 2009, 15:53 

Dołączenie: 12 Lut 2009, 18:44
Hm. Słucham niemal wszystkiego, z drobnymi wyjątkami. ;-)

Lubię Anitę Lipnicką, choć uważam, że lepiej wypada z Porterem; Nosowska i Hey, sama Nosowska, Nosowska, która śpiewa Osiecką zrobiła na mnie bardzo pozytywne wrażenie, Anathema miała swój czas, teraz praktycznie jej nie słucham, ale pewnie musi odczekać swoje i do niej powrócę. Happysad, obecnie przesyt, no ale był, i to dość intensywnie, jak zasugerowało słowo "przesyt". Zabili Mi Żółwia, zwłaszcza sentyment do "Wiosny", hm, Ira, trochę SOaD, trochę Metallica, Nirvana. The Offspring. Kiedyś Evanescence, słuchałam, jak mi było SZARO i ŹLE, i płaczliwie. ;-) O, Red Hot Chili Peppers, choć nie jestem fanką CAŁEJ ich twórczości. I jeszcze ścieżki filmowe.
I cała masa pojedynczych piosenek pojedynczych wykonawców, i cała masa innych zespołów, jednak nie jestem w stanie ich wymienić, bo tak jak z książkami, kiedy mam to uczynić, nagle się okazuje, że pustka w głowie.

Profil E-mail  

Opis:
PostWysłany: 08 Mar 2009, 17:26 
Awatar użytkownika

Dołączenie: 07 Kwi 2008, 13:06
Miejscowość: Krawędź
Po dość długiej przerwie powracam. I postanawiam wypowiedzieć się w temacie 'Czego słuchacie?".
A więc, przeglądam moją playlistę, wszystkie dyski i wypisuję:
Moim bezsprzecznie najulubieńszym zespołem jest H.I.M. Głos Ville'go Valo oczarował mnie, gdy usłyszałam w radiu piosenkę 'Summer Wine' i od tej pory jest on moim najukochańszym wokalistą. Oprócz tego, jestem fanką soundtracków, zwłaszcza 'Sweeney Todd' , 'Brokeback Mountain' (sama nie wiem po jaką cholerę dodali tam tą 'Tajemnicę' w polskim "tłumaczeniu", toż to zbędne!), 'Phantom of the Opera' (!), 'Pulp Fiction', 'Kill Bill', 'LOTR' i jeszcze parę. Jeśli chodzi o zespoły to (po trzech pierwszych pozycjach kolejność absolutnie przypadkowa):
- Nightwish (najlepiej z Tarją, ale cóż, Anette też jest znośna),
- Sonata Arctica,
- Marillion,
- Within Temptation,
- Epica,
- Metallica,
- Tatu (tylko do płyty 'Dangerous and Moving'),
- Alexz Johnson,
- Katie Melua,
- Robert Miles,
- Sting,
- Depeshe Mode,
- Rammstein,
- Queen (jeżu kolczasty, jakże mogłam zapomnieć?!)
Cholera, za nic sobie nie przypomnę. A jeśli chodzi o polskie to Myslovitz, Łzy, Republika, Goya, trochę Pudelsów, Kazik... I znajdzie się jeszcze parę pojedynczych kawałków.
Za to kompletnie NIE toleruję, i nikt mnie nie przekona do techno i hip-hopu. NIKT i NIC. Jak widzę zapitą i zaćpaną mordę Peji to mi się zbiera na wymioty. Don Guralesko, TeDe, Wdowy - Nie Wdowy, borze szumiący, bełkot przy akompaniamencie jakiejś mało ambitnej muzyczki zazwyczaj doprawiony "kur**mi" i innymi tym podobnymi słowami. To, czego słuchają moi rówieśnicy... aż mózg staje, jakie związki wyrazowe potrafią tworzyć ci, pożal się borze iglasty, wielcy "poeci", co to tak wspaniale rymują.
Techno. Bezcelowe 'jeb, jeb, jeb, umbcy, umbcy, umbcy' i to wszystko.

To wszystko co mam do powiedzenia na ten temat. Jak coś mi się przypomni - edytuję.

Pozdrawiam,
Scrict

But my smile still stays on.

Snaperka i Draconka, cholerra i arszenik ^^

P.S. Nie przyznaję się do swojego beznadziejnego debiutu!

Profil E-mail  

Opis:
PostWysłany: 08 Mar 2009, 18:09 
Awatar użytkownika

Dołączenie: 08 Sty 2009, 21:37
Miejscowość: Kraina Cienia.
Co ja słucham... hymm....
Dużo różnych dziwnych rzeczy...
Czasem klasyki, czasem metalu lub rocku...
Kocham celtyckie pieśni - to jest jak balsam dla moich uszu ^^
Słucham często Comy, niedawno zaczęłam słuchać Nightwisha - i mi się podoba :D
Stare polskie piosenki są w większości zjadliwe i bardzo lubię je słuchać ;)
Deep Forest - z dzieciństwa kojarzę to równie mocno jak Mika Oldfielda, którego kocham za to co tworzy xO
The Rasmus - lubię to prawie tak jak Comę :hura:
Brian Adams - po prostu słuchać... I słuchać tego można w kółko ^^

Profil E-mail  

Opis:
PostWysłany: 09 Mar 2009, 14:56 
Awatar użytkownika

Dołączenie: 19 Lut 2009, 18:11
To czego słucham zależy od mojego nastroju. Ale przede wszystkim na mojej liście ulubionych zespołów góruje : The Offspring, Nightwish i Green Day.
Poza tym słucham jeszcze hip -hopu np. Peja, Eminem i 50-Cent.
Nie pogardzę też innych rodzajów muzyki, ale jak już napisałam wcześniej: wszystko zależy od mojego nastroju.

Światło słoneczne chroni nas przed nocą i stworzeniami nocnymi. U podstaw tego mitu leży nasza ciepłolubność, a wszystko co jest straszne według nas żyje w nocy, która jest zimna i ciemna. I tu się mylimy...

Profil E-mail  

Opis:
PostWysłany: 13 Mar 2009, 20:23 
Awatar użytkownika

Dołączenie: 21 Lis 2008, 10:51
Słucham prawie wszystkiego, obecnie jestem na etapie musicalomanii.
Po wielokrotnym przesłuchaniu polskiej, francuskiej i angielskiej wersji musicalu "Upiór w Operze" (musical, nie film!) stwierdzam ze smutkiem, ze nasza rodzima jest najgorsza pod względem wykonania, a na sam dźwięk "Wspomnij mnie" dostaję świstakowego wkurwu i robię się niebezpieczna.
"Romeo et Juliette" nadal doprowadza mnie do łez.
W muzycznych zbiorach mam też Panic! at the Disco, 30 sceonds to Mars, Within Temptation, Janusza Radka, Nightwish (starsze albumy, nowej wokalistki nie trawię), Jacka Kaczmarskiego, artystów z Piwnicy pod Baranami.
I "Requiem" Mozarta, które za każdym razem powala mnie na łopatki i zmusza do zachwytu nad geniuszem.
Ogólnie mam jakąś taką dziwną słabość do niebanalnych, ciekawych głosów...

Kwartalnik fantastyczno-kryminalny QFANT

Bywam wredna. I dobrze mi z tym.

Profil E-mail  

Opis:
PostWysłany: 14 Mar 2009, 17:32 
Awatar użytkownika

Dołączenie: 11 Mar 2009, 17:13
Aktualnie słucham tylko S.O.A.D. Mam kilka ulubionych utworów, które wałkuję non stop, bo i teksty są interesujące, i muzyka zarąbista. Poza tym dobrze mi się przy nich pisze. :D

Profil E-mail  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 526 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 36  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Leszek oraz 2 gości